Regulament
„Young Artist Grand Prix”

Bucuresti - Ediţia I
CONCURSUL NAŢIONAL DE COREGRAFIE

30 noiembrie – 1 decembrie 2019
Palatul National al Copiilor (Sala Mare)Concursul Naţional de Coregrafie cuprinde urmatoarele:


Categorii de concurs

Diviziuni in cadrul primelor doua sectiunii (balet/neoclassic si Contemp/modern/Lyrical)


 • 1. Hobby (cluburi, case de cultura a elevilor, scoli private si de arta, etc), care nu depasesc 6 ore/saptamana.

 • 2. Pre-Profesional si Profesional (licee de coregrafie şi sectii de coregrafie, ale colegiilor de artă, învăţământ vocaţional professional sau cei care se pregatesc peste 6 ore/saptamana, balerine, balerini, de la Teatrele de Opera si Balet, companii, etc. ,absolventi ai formei de învăţământ, mai sus menţionate.Categorii de concurs

Descrierea genurilor coregrafice in sectiunile concursului:

Classical Ballet
Day 1

Abordarea unei coregrafii clasice, unde se vor folosi elemente din baletul clasic este esentiala pentru aceasta categorie. Poantele se pot folosi incepand cu categoria Children (10 ani). Se pot face exceptii daca intr-adevar concurentul a studiat intens tehnica de poante mai devreme de 10 ani. Concurentul poate fi depunctat pentru urcatul in poante necorespunzator chiar si peste varsta de 10 ani.


Neoclassical / Lyrical
Day 2

Creatii coregrafice proprii sau insprate din baletele lui George Balanchine, neoclasicul poate crea o imagine a stilului clasic in care sa existe o simbioza de elemente stilizate, practicate pe poante sau flexibili. Genul Lyrical trebuie sa exprime sentimente, bazate pe o expresivitate faciala si corporala care sustin povestea coregrafica si pot contine elemente de balet sau contemporan sau jazz.


Contemporan / Modern
Day 3

La aceasta categorie pot fi înscrise lucrări coregrafice care accesează tehnicile de dans modern aparținând începutului de secol XX (Martha Graham, Merce Cunningham, Jose Limon etc) sau tehnicile de dans contemporan Mettthew Bourne, (contemporary, modern dance, dance-theatre etc). Se pot înscrie creații originale, precum și fragmente din baletele repertoriului universal.


Show Dance / Jazz / Cabaret/ Musical Theatre / Tap
Day 3

Aceasta categorie inglobeaza in genul Show Dance: dansul de revista (can-can, cabaret), dansuri din filme si musical (Chicago, Mizerabilii, Cabaret, Moulin Rouge, Grease, Hair, Lion King, Matilda etc). Tema dansului trebuie sa fie reconoscibila cu ajutorul creatiei coregrafice, machiajului, costumelor si a recuzitei. Jazz-ul reprezentat ca un stil spectaculos si dinamic poate avea in compozitie elemente de lindy hop, charlestone, swing, balet etc. Pentru step, aveti nevoie de pantofi speciali si o placa pentru sonoritatea ritmului.


Street Dance / Bboy / MTV Comercial
Day 3

Cultura urbana este unul dintre cele mai complexe stiluri abordate: Hip-Hop, Popping, Locking, Dance Hall, House, Break (Bboy) etc. Sunt stiluri apreciate pentru diversitatea miscarilor, ritmurilor dinamice si a tehnicii complexe. Nu sunt permise elemente de miscare sau versuri vulgare. Dansul trebuie adaptat in functie de varsta concurentului.


Folclor / Caracter
Day 3

Dansul popular traditional si folclor stilizat sunt reprezinte prin dansuri sau suite populare din diferite zone nationale sau internationale la care dansatorul trebuie sa coreleze originalitatea pasilor cu muzica si costumele specifice zonei sau minoritatii pe care o reprezinta. Folclorul stilizat si dansul de Caracter, sunt momente de inspiratie folclorica la care se pastreaza in mare parte stilul intervenindu-se la nivel coregrafic cu un mix de alte stiluri clasice(caracter) sau moderne(jazz, urban, acro, etc).


Dans Sportiv - Latino / Standard
Day 3

Dansul sportiv Standard include stiluri precum Vals lent si Vienez, Tango, Slow Fox si Quick Step. Un stil diferit de cel al dansurilor standard, dansurile latino exprimă forță si sentimente. O altă carasteristică ce diferențiază dansurile latino de alte stiluri de dans este mișcarea șoldurilor care acompaniază pașii: cha-cha-cha, rumba, samba, salsa, merengue, mambo, bachata, passo doble, bolero sau jive.


Acro
Day 3

Pentru a nu ne confunda regulamentul cu concursurile de gimnastica ritmica sau aerobica, la aceasta gen ne dorim ca dansul acrobatic sa aibe o tema, o poveste sau elemente ce tin de oricare din genurile coregrafice de mai sus.


Open
Day 3


Concursul
YOUNG ARTIST GRAND PRIX 2018

Se desfasoara pentru urmatoarele grupe de varsta:

Jurizarea
YOUNG ARTIST GRAND PRIX 2018
Nota finală pentru fiecare piesă coregrafică este obținută din media aritmetică a notelor fiecărui membru al juriului.
Acordarea notelor de către juriu se face după următoarele criterii:
tehnică, expresivitate, orientare scenică şi muzicalitate.
Deciziile finale ale juriului sunt incontestabile.

Componenta juriului si presedintele acestuia, vor fi publicate pana la data de 1 noiembrie 2018.


Vezi juriul

Categorii de varsta YAGP 2018
Depunctari


1. In coregrafie nu trebuie sa predomine elemente coregrafice ce tin de alt stil decat de cel incadrat la inscriere. Ex. Intr-o coregrafie de dans modern/contemporan nu trebuie sa predomine elemente de gimnastica ritmica (Danilova sau rulari).


2. Coregrafia nu este adaptata varstei concurentului.


3. Costumatia este indecenta, inestetica sau discordanta cu tema coregrafica.


4. Executia incorecta a elementelor clasice sau moderne de coregrafie sau desincronizari.


5. Este interzisa folosirea de materiale ce pot deranja ceilalti participanti: pudra, nisip, pene, flori, hartii (exceptie o fac cazurile in care se pot strange imediat de pe scena de catre participant sau coregraf).


6. Nu se pot folosi efecte vizuale cum ar fi focul sau fumul decat cu aprobarea organizatorilor.


Descalificari


1. Nu sunt admise piese coregrafice sau muzicale ce prezinta expresii sau cuvinte vulgare si instigare la violenta.


2. Este interzis consumul de bauturi alcoolice si substante etnobotanice in timpul competitiei, participantul si grupul fiind fiind descalificati imediat.


3. Limbajul abuziv, violenta verbala sau fizica la adresa juriului, altor concurenti sau organizatorilor atrage dupa sine descalificarea participantului si a grupului. Profesorii, parintii sau insotitorii care nu respecta regulamentul competitiei vor fi escortati in afara zonei de concurs.


Înscrierea concurenţilor


Se va face pana la 15 noiembrie 2018. Trebuie completat si validat formularul de pe site inclusiv incarcarea pieselor de concurs pe site-ul www.yagp.ro.


Aceştia trebuie de asemenea să aibă asupra lor in ziua concursului certificatul de naştere sau copie după paşaport. Toate negocierile privind drepturile de autor sunt în responsabilitatea participanţilor.


Muzica


Muzica se va înregistra pe site pana la 15 noiembrie 2018 in format .mp3. Concurenții sunt obligați ca în ziua concursului să aibă suportul sonor de rezervă pe stick sau CD.


Desfasurarea concursului


Concursul va incepe vineri, 30 noiembrie la orele 15:00.
Primele grupe sunt rugate sa vina la Open Stage incepand cu orele 14:30.


Fiecare scoala va primi de la organizatori o brosura cu programul actualizat al competitiei.


Concursul se va încheia pe data de 2 decembrie 2018, cu Gala “ Young Artist Grand Prix” unde câştigătorii desemnaţi de juriu, vor interpreta, din programul prezentat în concurs.


În timpul competiţiei fiecare solo, duo/trio/quartet, Pas-de-Deux, grupurile si formatiile vor intra în concurs în conformitate cu desfasuratorul competitiei, care se va afisa cel târziu cu două săptămâni înainte de ziua de deschidere a concursului.


Draftul afişat include un timp de pregătire adecvat pentru fiecare participant. Termenele stabilite sunt obligatorii şi nu trebuie depăşite.


Concurenţii vor intra în scenă în ordine numerică conform desfasuratorului ce va fi afisat pe site cu o saptamana inaintea competitiei.


Costumele şi machiajul vor fi asigurate de către participanţi. Ne dorim ca aparitia pe scena in cadrul competitiei sa fie una ingrijita, studiata si conform rolului pe care artistul o interpreteaza. Aceast detaliu va fi apreciat de juriu.

Reguli


Profesorii vor avea acces în culise. Profesorii pot repeta cu elevii lor pe scenă inaintea inceperii concursului sau in buzunarul din stanga scenei (CURTE).


Părinţilor nu le va fi permis accesul in culise decat in cazul exceptional in care concurentii au schimbari rapide intre dansuri si coregraful nu se poate descurca.


Băuturile şi mâncarea nu sunt permise în ZONA de CULISE! Concurentii pot aduce apă în sticle de plastic închise corespunzător.


Fotografiile, clipurile video, filmele, înregistrările audio efectuate în timpul competitiei devin proprietatea “Young Artist Grand Prix” care isi rezervă dreptul de a utiliza aceste materiale în scopuri de marketing si publicitare. Inscrierea dvs la acest concurs indică însuşirea, înţelegerea şi acceptarea acestei politici.


Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru accidente, răniri, leziuni, etc. care pot avea loc în timpul desfăşurării Young Artist Grand Prix. Fiecare concurent este responsabil pentru suportarea costurilor competitiei.


Nu este posibilă rambursarea taxelor pentru participanţii care s-au înregistrat în concurs şi care nu reuşesc, din diverse motive, să participe. Nu sunt acceptate restituiri decât în cazul accidentării de ultim moment, cu prezentarea unui certificat medical.


Taxele de participare şi de înregistrare nu includ niciun tip de asigurare. Este necesar ca toţi concurenţii să aibă o asigurare medicală, iar dacă apar accidentari se înţelege că responsabilitatea revine concurentului care poate face solicitări specifice către asigurătorul său. Concurenţii şi părinţii înţeleg că riscul sau prejudiciul posibil ce poate rezulta din activităţile specifice unei competiţii de dans este semnificativ, iar Young Artist Grand Prix sau oricare dintre angajaţii sau colaboratorii săi ori proprietarii spaţiilor puse la dispoziţie concurenţilor nu-şi asumă niciun fel de responsabilitate pentru orice prejudiciu, invaliditate, deces, sau pierderea, deteriorarea bunurilor personale, care apar fie din neglijenta concurentului sau altfel, în măsura în care legea nu dispune în mod special altfel.

Jurizarea YOUNG ARTIST GRAND PRIX 2018
Evoluţia concurenţilor va fi evaluată de către un juriu specializat pe fiecare disciplina in parte (sectiune). Jurizarea se bazează pe sistemul de 10 puncte si in mod particular fiecare jurat va putea avea cate un comentariu pentru fiecare concurent. Comentariul il veti putea solicita pe adresa de mail youngartistgrandprix@gmail.com.

Nota finală pentru fiecare piesă coregrafică este obținută din media aritmetică a notelor fiecărui membru al juriului.

Acordarea notelor de către juriu se face după următoarele criterii:
tehnică, expresivitate, orientare scenică şi muzicalitate.

La partea tehnică se urmăreşte în primul rând execuţia cu acurateţe şi precizie a elementelor de baza ale fiecarui stil de dans in parte.

Coregrafia trebuie să evidenţieze maniera în care dansatorul utilizează toate direcţiile şi planurile de mişcare (vertical, orizontal şi sagital), folosind echilibrat spaţiul (scena) de dans, cu execuţii de elemente în picioare, la sol şi în aer.

Juriul îşi rezervă dreptul de a nu acorda unul dintre premii, sau poate conferi acelaşi premiu mai multor concurenţi. Juriul are permisiunea de a reîncadra piesele coregrafice care au fost înscrise gresit la o anumită categorie, fără a opera penalizări. Deciziile finale ale juriului sunt incontestabile.

Componenta juriului si presedintele acestuia, vor fi publicate pana la data de 1 noiembrie 2018.Sergiu Anghel

Prof. Univ. Dr., Director al Departamentului de Arta coregrafică al Universității de Artă Teatrală și cinematografică I.L. Caragiale din București și președinte al Senatului UNATC.


Detalii

Alexandru Fotescu

Director Artistic in cadrul concursului
YOUNG ARTIST GRAND PRIX
Prim-Solist, Prof. Coregraf international,
Maestru de balet al Operei din Brasov
.

Detalii

Corina Dumitrescu

Prim-Solista ONB, Maestru de balet - Opera Nationala a Romaniei
Prof.Coregraf al Operei Comice din Bucuresti.


Detalii

Iancu Ovidiu Matei

Prim-Solist al Operei Nationale Romane din Bucuresti, al Teatrului de Balet din Sibiu şi al Operei Naţionale Iaşi

Detalii

Mariana Mezei

Director Sportiv U.N.E.F.S., multipla campioana nationala,
Prof., Instructor, Antrenor, Coregraf
.

Detalii

Marius Stoica

Co-prezentator al matinalului de la Bucuresti Fm, Om de radio și fost concurent la Vocea României 2017 în echipa Smiley.

Detalii

Stan Virgil

Dancer / Choreographer / Instructor
Dance Styles: Street-Dance / Hip Hop Comercial / Hip Hop Old School / Break Dance

Detalii

Cosma Levi Lenon

Dansator, coregraf, juriu şi organizator de evenimente.
Invitat de 5 ori consecutiv sa jurizeze la Campionatele Mondiale de Hip Hop in calitate de Membru de Elita, in Las Vegas si San Diego.

Detalii

Premii

Premiile concursului

Trofeul "Young Artist Grand Prix”
Premiul I
Premiul II
Premiul III
Mențiuni
Premii speciale
 • Premiul “Identitate Romaneasca”
 • Premiul pentru interpretare feminina
 • Premiul pentru interpretare masculină
 • Premiul pentru cel mai bun duo/trio/quartet
 • Premiul pentru cel mai bun grup
 • Premiul pentru cea mai buna formatie
 • Premiul pentru creație coregrafică
 • Se vor acorda premii special din partea sponsorilor si a colaboratorilor.

Taxa de concurs

Subcategorii de concurs si durata muzicii

Solo
 • (1 concurent)
 • Durata momentului (maximum) - 2:30 min
100RON
Duo / Trio / Quartet
 • (2 / 3 / 4 concurenti)
 • Durata momentului (maximum) - 3:00 min
70RON
Grup
 • (5 - 10 concurenti)
 • Durata momentului (maximum) - 3:30 min
50RON
Formatie
 • (+11 concurenti)
 • Durata momentului (maximum) - 4:00 min
40RON
Detalii plata
Asociatia Dance Planet
RO 30 UGBI 0000 7620 0472 7RON
Garanti Bank

CUI 35721638

Nota: Prin inregistrarea/inscrierea la concurs toti participantii/profesorii/coordonatorii isi dau acordul si se obliga la respectarea regulilor “Young artist Grand Prix”.

Participantii sunt de acord ca datele lor personale sa intre in baza de date a organizatorului, sa fie prelucrate si folosite pentru buna desfasurare a concursului si comunicarea acestora prin e-mail.

Contactati-ne

Ne puteti scrie folosind formularul de mai jos,
sau direct la adresa: youngartistgrandprix@gmail.com

Pentru a putea trimite mesajul, trebuie sa bifati acordul cu termenii si conditiile GDPR.
Folosind acest formular sunteti de acord cu stocarea si operarea datelor dvs. de catre acest website.